مشوقهای سامانه بلیتفروشی برای سینماداران/ قانون انحصارشکن «سمفا» چیست
به منظور جلوگیری از انحصار، تعداد قراردادهای هر سینما با فروشندگان برخط باید حداقل ۲ مورد باشد و برای سینماهایی که با هر ۴ فروشنده، قرارداد میبندند مشوقهایی در نظر گرفته خواهد شد.
سامانه بلیتفروشی «سمفا» با بازگشایی سینماها کار خود را آغاز میکند. این سامانه در لحظه سهم صاحب فیلم و سینمادار را پرداخت میکند و به اختلاف چندین ساله این دو قشر در سینمای ایران پایان میدهد.
با راهاندازی «سمفا» انحصار سینماتیکت در فروش آنلاین بلیت سینما پایان مییابد و سایت ایران تیک و نرمافزارهای آپ و جیرینگی هم در دسترس علاقهمندان سینما برای خرید بلیت قرار میگیرند.
با این حال، راهاندازی سامانه سمفا (با حضور ۴ مرجع بلیت فروشی) نگرانیهایی را هم به وجود آورده است، از جمله اینکه شنیده میشود سینماها از میان ۴ مرجع بلیت فروشی فقط با ۲ مرجع انتخابی خود ملزم به همکاری هستند، این موضوع ممکن است به مرور زمان موجب شکلگیری مجدد انحصار دیگری در بلیتفروشی شود.
بنابراین سوالی که مطرح میشود این است که آیا بهتر نیست محدودیت همکاری سینماها با سامانههای بلیتفروشی برداشته شود و ملزم به همکاری با هر ۴ سامانه شوند؟ چون در اینصورت تماشاچیان سینما هم در تهیه بلیت فیلم مورد نظر خود دست بازتری دارند.
حال شنیدههای خبرنگار فارس حاکیست به منظور جلوگیری از انحصار، تعداد قراردادهای هر سینما با فروشندگان برخط باید حداقل ۲ مورد باشد و برای سینماهایی که با هر ۴ فروشنده، قرارداد میبندند مشوقهایی در نظر گرفته خواهد شد.
مسعود نجفی روابط عمومی سازمان سینمایی نیز ضمن تایید این خبر فارس گفت: «یکی از انتقادات درستی که به سازمان سینمایی وارد بود، انحصار فروش برخط بلیت بود. یکی از ویژگیهای سامانه مدیریت فروش و اکران (سمفا) رفع این انحصار تاریخی است. هر سینما میتواند با تمامی فروشندگان برخط، قرارداد منعقد کند تا از این طریق، شمول بیشتری ایجاد کند و ضریب اشغال صندلیها افزایش یابد.»
دبیر چهاردهمین جشنواره بین المللی «سینماحقیقت» با اشاره به تاثیری که استاد اکبر عالمی در تربیت نسلی از سینماگران داشته گفت: او خردمند، خوشرو و زلال مثل آب بود.
دبیر چهاردهمین جشنواره بین المللی «سینماحقیقت»گفت: به طور متوسط بین ۴۲۰۰ تا ۵۵۰۰ بازدید کننده ثابت از خانه جشنواره داشتیم و یکی از پربازدیدترین و پرمخاطبترین فیلمهای این دوره «کودتای ۵۳» است.
فيلم "مصاحبه" ست روگن كه در آن به ترور كيم جونگ اون رهبر كره شمالي پرداخته شده است، مورد انتقاد شديد حاكميت اين كشور قرار گرفت به گونه اي كه آمريكا و سازندگان اين فيلم را تهديد کرده و به آن ها هشدارهايي جدي در خصوص اكران "مصاحبه" دادند كه در نهايت اين هشدارها باعث شد تا اصلاحاتي در فيلم اعمال گردد.
ماريون كوتي يار، بازيگر سرشناس فرانسوي هاليوود و برنده اسكار، در يك مصاحبه كوتاه با مجله انگليسي "styliste" رفتار هم وطنان خود را در قبال ديگر مردم جهان زير سؤال برد و آرزو كرد بتواند به ساكنان كشور فرانسه درس كوچكي در باب آداب داني بياموزد.
خاوير باردم و همسرش پنلوپه كروز زوج بازيگر سرشناس اسپانيايي هاليوود در پي اعتراضات و انتقادات تندشان در دفاع از مردم بي گناه غزه و درخواست از جامعه جهاني براي محكوم كردن رژيم صهيونيستي، متحمل فشارهاي زيادي از سوي لابي هاي صهيونيستي شدند؛ به حدي كه مجبور به توضيح و تغيير سخنان خود شدند.